Forumul infrastructurii feroviare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Forumul infrastructurii feroviare

Forum pentru cei pasionati de infrastructura feroviara din Romania.

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

(Deva) - Paulis Lunca - Brad

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
tudor_vl
Administrator
Administrator
tudor_vl

Puncte : 527
Reputatie : 0
Data de inscriere : 27/09/2010
Varsta : 34
Localizare : com. Pausesti-Maglasi, jud. Valcea/Cluj-Napoca

(Deva) - Paulis Lunca - Brad Empty
MesajSubiect: (Deva) - Paulis Lunca - Brad   (Deva) - Paulis Lunca - Brad EmptyLun Noi 01, 2010 3:10 pm

Tronsonul de cale ferata Deva - Brad, in lungime totala de 35,6 km, are menirea de a scurta distanta dintre Craiova si Oradea cu aproximativ 60 km fata de ruta actuala prin Arad. Acest proiect a capatat si mai multa importanta o data cu finalizarea lucrarilor la tronsonul Bumbesti - Livezeni, lucrari terminate in 1948. Totusi, simpla executie a liniei nu era suficienta deoarece trebuia sa se faca legatura dintre Brad si Varfurile - Vascau, legatura care in 1989 inca se afla la stadiul de proiect. Lucrarile de executie au fost incepute in 1939, au fost intrerupte in 1945 si reluate in 1979. Pana in 1945 s-au realizat primii 14 km ai traseului, de la Deva pana la viaductul Stoeneasa, realizandu-se si un pod lung de 301 m peste Mures. De asemenea s-a realizat si o portiune de 5 km de la Brad pana la viaductul Luncoiu. Pe restul de 17 km lucrarire erau intr-un stadiu destul de avansat, cu exceptia portiuni dintre km 19 si 23, unde nu s-a realizat nimic. Asadar, pana in 1945 s-au realizat urmatorele lucrari principale:

- Podul peste Mures
- viaductul Stoeneasa (135 m)
- viaductul Luncoiu (216 m)
- doua tunele: Dealu Mare (352 m) si Tunelul Mic (216 m)

Dupa razboi au fost terminate viaductele Stoeneasa si Pestera (125 m) pentru a se realiza legatura cu exploatarea de calcar de la Craciunesti. De asemenea, in 1961, s-au dat in functiune primii 7 km dinspre Brad pentru a ajunge la exploatarea miniera Dealu Fetii. Fata de proiectul din 1939, dupa reluarea lucrarilor in 1979 au mai fost proiectate inca doua tunele, Valisoara (130 m) si Ormindea (156 m). In prezent, linia este folosita doar de la Deva pana la fabrica de ciment de la Chiscadaga, pe restul traseului sinele fiind scoase pe alocuri.

Statiile de pe acest tronson sunt:

- Paulis Lunca
- Paulis Lunca Gr. T
- Stoeneasa
- Baita
- Ormindea
- Dealu Fetii hm.
- Brad h.c
- Brad

Ultima editare efectuata de catre tudor_vl in Mar Iun 07, 2011 3:28 am, editata de 1 ori
Sus In jos
MariusD

Puncte : 22
Reputatie : 1
Data de inscriere : 06/05/2011
Varsta : 62
Localizare : Simeria Triaj

MesajSubiect: Re: (Deva) - Paulis Lunca - Brad   (Deva) - Paulis Lunca - Brad EmptySam Mai 07, 2011 11:46 pm

si acum au mai ramas
-Mintia
-Paulis Lunca
-Paulis Lunca Gr. T
Sus In jos
MariusD

MesajSubiect: Re: (Deva) - Paulis Lunca - Brad   (Deva) - Paulis Lunca - Brad EmptyDum Iun 05, 2011 4:21 am

viteza maxima 15 km/h
Sus In jos
tudor_vl
Administrator
Administrator
tudor_vl

MesajSubiect: Re: (Deva) - Paulis Lunca - Brad   (Deva) - Paulis Lunca - Brad EmptyDum Iun 05, 2011 8:32 am

Cam cate trenuri circulau pe zi pe acest tronson?
Sus In jos
MariusD

MesajSubiect: Re: (Deva) - Paulis Lunca - Brad   (Deva) - Paulis Lunca - Brad EmptyLun Iun 06, 2011 9:42 am

1 pe saptamana maxim
Sus In jos
tudor_vl
Administrator
Administrator
tudor_vl

MesajSubiect: Re: (Deva) - Paulis Lunca - Brad   (Deva) - Paulis Lunca - Brad EmptyLun Iun 06, 2011 1:59 pm

MariusD a scris:
1 pe saptamana maxim

Multumesc mult pentru raspuns. Se pare ca traficul era mai redus decat mi-as fi inchipuit.
Sus In jos
MariusD

MesajSubiect: Re: (Deva) - Paulis Lunca - Brad   (Deva) - Paulis Lunca - Brad EmptyMar Iun 07, 2011 1:31 am

poate nici ala nu circula
si vezi la linii desfintate nu e Deva Brad ci Paulis Lunca Brad
Sus In jos
tudor_vl
Administrator
Administrator
tudor_vl

MesajSubiect: Re: (Deva) - Paulis Lunca - Brad   (Deva) - Paulis Lunca - Brad EmptyMar Iun 07, 2011 3:23 am

MariusD a scris:
poate nici ala nu circula
si vezi la linii desfintate nu e Deva Brad ci Paulis Lunca Brad

Asa e. Eu am trecut Deva - Brad ca linie desfiintata pentru calatori. Practic, Mintia - Paulis Lunca e linie industriala. Totusi, am modificat titlul subiectului ca sa fie mai corect.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: (Deva) - Paulis Lunca - Brad   (Deva) - Paulis Lunca - Brad Empty

Sus In jos

(Deva) - Paulis Lunca - Brad
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» 317 : Arad - Ineu - Gurahont - Brad
» M200 : Brasov - Sibiu - Deva - Arad - Curtici

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul infrastructurii feroviare :: INFRASTRUCTURA DIN ROMANIA :: LINII DESFIINTATE-
Mergi direct la: