tudor_vl Administrator
Mesaje : 230 Puncte : 527 Reputatie : 0 Data de inscriere : 27/09/2010 Varsta : 34 Localizare : com. Pausesti-Maglasi, jud. Valcea/Cluj-Napoca
| Subiect: 309 : Turda - Campeni - Abrud Dum Mai 13, 2012 3:17 am | |
| Aici veti posta tot ce este legat de aceasta ruta. Tot ce este off-topic va fi sters! | |
|
tudor_vl Administrator
Mesaje : 230 Puncte : 527 Reputatie : 0 Data de inscriere : 27/09/2010 Varsta : 34 Localizare : com. Pausesti-Maglasi, jud. Valcea/Cluj-Napoca
| Subiect: Re: 309 : Turda - Campeni - Abrud Dum Mai 13, 2012 4:23 am | |
| Linia 309 la iesirea din Abrud Vedere spre Abrud Vedere spre Campeni | |
|
tudor_vl Administrator
| Subiect: Re: 309 : Turda - Campeni - Abrud Dum Mai 13, 2012 5:00 am | |
| Sectia 309 Turda - Campeni - Abrud, construita in perioada 1910 - 1912 si cu o lungime de 93 km, este o linie cu ecartament ingust iar in 1998 traficul a fost inchis. Inainte de inchidere pe aceasta ruta circulau zilnic 3 perechi de trenuri: un accelerat si doua personale. Acceleratul parcurgea ruta in 5 ore si 30 de minute (oprind in 6 statii) iar personalul parcurgea ruta in 6 ore si 30 de minute (oprind in toate statiile). Pe vremea lui Ceausescu era un proiect ca sectia 309 sa fie normalizata si apoi sa se construiasca o linie care sa faca legatura intre Abrud si Zlatna. Ocazional se mai organizeaza calatorii cu "mocanita" pe aceasta ruta intre Abrud si Campeni.
Statiile de pe acest tronson sunt:
- Turda - Turda-Transbordare (halta) - Mihai Viteazu (Sanmihaiu de Sus, halta) - Cornesti (Plaiesti, halta) - Moldovenesti (halta) - Buru (halta) - Ocolisel (halta) - Vidolm (halta) - Ocolis (halta) - Lunca Ariesului (halta) - Salciua (halta) - Hadarau (Hadareni, halta) - Baia de Aries - Musca (halta) - Bistra (halta) - Campeni - Rosia Montana (halta) - Abrud
| |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 309 : Turda - Campeni - Abrud | |
| |
|